Top

Ontstoken tandvlees

Oorzaken ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees ontstaat in de meeste gevallen door de opeenhoping van tandplak en tandsteen langs de tanden en het tandvlees. Andere mogelijke oorzaken van gingivitis zijn; 

  • verkeerde tandpasta / mondwater
  • witte aanslag op de tong
  • diabetes / zwangerschap / droge mond
  • te weinig vitamine C
  • te hard poetsen
  • een scherpe kies of heet voedsel
  • alcohol drinken en roken

De formule van PerioTherapy heeft klinisch bewezen, gezond tandvlees in optimale conditie te houden en bacteriële indringers te bestrijden. Daarnaast zorgen de ingrediënten aloë vera, Q10, zink en tea tree olie ervoor dat beschadigde weefsels direct herstellen. Bekijk de producten hier


Symptomen ontstoken tandvlees
Een tandvleesinfectie kan gepaard gaan met opgezwollen, terugtrekkend of bloedend tandweefsel. Als een ontsteking niet op tijd wordt behandeld met de juiste middelen kan de infectie overgaan in parodontitis, waarbij gebitselementen kunnen uitvallen.

Hartproblemen en vroeggeboorte
Uit onderzoek bleek dat giftige bacteriën via ontstoken tandweefsel eenvoudig het lichaam kunnen binnendringen. Dit veroorzaakt niet alleen gebitsproblemen, maar blijkt ook ernstigere gevolgen te kunnen hebben zoals hartproblemen, longinfecties en vroeggeboorte. 

Goede mondhygiëne 
Een goede mondhygiëne is daarom essentieel! Daarvoor is er nu PerioTherapy, hét product tegen tandvleesproblemen, zónder bijwerkingen! De producten van PerioTherapy bestrijden schadelijke bacteriën, door ze te confronteren met krachtige zuurstofrijke enzymen, versterkt met de genezende ingrediënten aloë vera, tea tree olie, zink en Q10. Bacteriën bestrijden met actief zuurstof is een unieke technologie en wordt steeds vaker toegepast in ziekenhuizen.

Waarom is Periotherapy beter dan andere producten?
Het verschil met andere middelen tegen gingivitis is dat PerioTherapy geschikt is voor dagelijks gebruik en geen schadelijke gevolgen heeft voor het gebit. De meeste commerciële spoelingen en tandpasta's bevatten alcohol, chloorhexidine, triclosan, peroxide of cetylpyridiniumchloride. Deze middelen werken antibacterieel, maar kunnen bijwerkingen hebben zoals bruine aanslag op de tanden, aften, mondbranden en een verminderde smaak.

Commerciële producten werken soms averechts en kunnen zelfs de oorzaak zijn van gebitsproblemen!


Pas op voor tandpasta's met sodium lauryl sulfaat
Ook sodium lauryl sulfaat in tandpasta's is vaak de boosdoener bij aften, zweren en tandvleesproblemen. Sodium of natrium lauryl sulfaat is een schurend en bijtend middel dat kleine wondjes maakt in je slijmvlies. De producten van PerioTherapy daarentegen, werken juist verzachtend en herstellend vanwege haar sterke concentratie zuurstof en aloë vera.

Vermijd spoelingen met alcohol
Alcohol verdroogt de mond en creëert een omgeving waarin bacteriën zich gemakkelijk kunnen ontplooien. Er ontstaan volatiele zwavelgassen die niet alleen stinken, maar er ook voor zorgen dat bacteriën gemakkelijker het tandvlees kunnen aantasten. 

Ontstoken tandvlees is eigenlijk een 2 fasen probleem:
1: Plaque en bacteriën hopen zich op langs de tanden en tandvleesranden en infecteren het tandvlees waardoor het gaat zwellen en bloeden.
2: In de tweede fase verandert tandplak in tandsteen en wordt onderliggend kaakbot aangetast, dat kan resulteren in tanduitval.

Tandvleesziekten zijn dé oorzaak van loszittende tanden en niet tanderosie!


PerioO2
PerioO2, oftewel actief zuurstof op basis van sodium chlorite, valt de plakveroorzakende bacterie aan en vernietigt de giftige gassen die ze produceren en stimuleert enzymen het tandvlees te herstellen! Tea tree olie en zink werken antibacteriëel op een mondvriendelijke wijze en aloë vera stopt het bloeden, zodat bacteriën niet in de bloedbaan terecht kunnen komen!


PerioTherapy Kit
Nieuw 8% Korting

PerioTherapy Kit

€ 30,00 € 27,50
PerioTherapy Mondwater
Nieuw

PerioTherapy Mondwater

€ 15,00